Алайнери за красива усмивка – какви са предимствата им и къде да ги поставим

Много хора определят алайнерите като синонима на красотата. Тяхното предназначение е да коригират несъвършенствата в зъбната кухина и да върнат високото самочувствие на човека, който ги носи. Безцветните шини стават все популярни на пазара, като днес те се определят и като по-доброто решение в сравнение с класическите брекети.

Какво представляват зъбните алайнери

Зъбните алайнери варна са невидим начин да се сдобием с красива усмивка. Удобни за носене, лесни за почистване и достъпни в ценови план, прозрачните шини се предпочитат изключително от младото поколение, но и от хора на по-голяма възраст. Те са чудесен начин да коригираме кривите зъби, които ни карат да прикриваме усмивката си с ръка, споделят денталните специалисти от град Варна. Подходящи са за носене дори и в късна възраст, когато стандартните брекети биха стояли нелепи на лицето.

Защо се предпочитат

Инвестицията в зъбното здраве и в красивата усмивка като цяло може да добие и доста големи размери. Осен лечение на кариеси, премахване на зъбен камък и премахване на кореново възпаление, би могло да ни се наложи да посетим стоматолога си и за да постави прозрачни алайнери върху нашите зъби. Във Варна има много реномирани клиники, където тази процедура се извършва качествено и достъпно, като водещите предимства на прозрачните шини са:

  • запазване на високата естетика – ако при металните брекети съществува притеснението, че те ще са видими за околните, то с алайнерите този проблем отпада напълно. Те са толкова тънки и фини, че тяхното присъствие остава почти незабелязано, а това е едно от най-големите им предимства;
  • лесно почистване – този вид ортодонтски апарат се почиства много лесно, защото за целта е нужно единствено да бъде свален преди хранене. Така се избягва попадането на хранителни частици, а за да бъдат правилно поддържани, трябва само да се измият с чиста вода;
  • комфорт – отново трябва да споменем факта, че алайнерите могат да се свалят, което осигурява удобства на техния собственик по времена хранене. При металните брекети е нужно да се използват специални аксесоари за междузъбните пространства, с чиято помощ да се премахват остатъците от храна. Ако те не се отстранят напълно, е възможно развитието на кариеси и венечни възпаления;
  • без болка по време на носене – още един категоричен плюс в полза на прозрачните шини, споделят експертите от град Варна. Те са толкова удобни за носене, че присъствието им в зъбната кухина остава почти незабележимо.

Когато дойде време да посетим денталната клиника в град Варна, за да коригираме усмивката си чрез прозрачни шини, е нужно преди това да сме запознати подробно с всички техни предимства. Както вече стана ясно, този вид ортодонтски апарат се предпочита от все повече хора, които държат на оралното здраве и високата естетика.

Каква е процедурата по тяхното поставяне в град Варна

Много хора се питат какво включва процедурата по поставяне на прозрачните шини и свързана ли е тя с някаква болка. Смело може да се каже, че поставянето на алайнерите в реномирана клиника във Варна е дори приятна процедура.

Първата стъпка е взимането на зъбен отпечатък, който е необходим за изработването на отливка. След това идва ред и на самите прозрачни шини, които представляват матрица, предназначена за наместване на зъбите и коригиране на захапката. Алайнерите се сменят на няколко седмици, за да се премести зъбът в правилната посока, споделят експертите от Варна.

По време на лечението пациентът има ангажимента да се грижи за чистотата на прозрачните шини. Това включва тяхното сваляне преди хранене и обратно слагане, когато отново е време да се сложат в устата. Важно е да се махат при пиене на кафе и други оцветяващи напитки, а продължителността на тяхното носене зависи от индивидуалния случай.

На кой дентален специалист да се доверим

Това на кой дентален специалист в град Варна да се доверим е наистина важен въпрос. Експертите съветват да се обърне внимание реномето на клиниката, опита на стоматолога и да се вземе предвид потребителската оценка.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*