Преимущества на стъклокерамичните котлони

плот

Когато стане дума за почистването на кухнята едно от най-досадните за домакините неща са свързани именно с чистенето на фурната и котлоните. И ако при фурната имате опция да изберете уред, който е с пиролитична функция и опция самопочистване то при котлоните няма как да постигнете този ефект. Но пък за сметка на това при избирането на нов разполагате с различни опции, които да приложите с оглед на това да улесните максимално този си ангажимент. Една от предпочитаните версии се оказва именно покупката на стъклокерамичен котлон, тъй като гладката повърхност на самия плот е изключително лесна за поддръжка дори от загорели петна.

Какво представляват стъклокерамичните плотове?

Всяка една инвестиция в уред следва да бъде огледана от всички посоки. Несъмнено работата, която предстои да бъде свършена се отнася не само до експедитивното използване на храна, а също така и по отношение на поддръжката на котлона в изрядна чистота.

Стъклокерамичните или още известни като стъклени котлони се характеризират с това, че:

  • Гладки са и нямат никакви ръбове или издатини, които да събират мръсотия, която да е трудна за отстраняване;
  • Могат да се почистват с различни препарати за битова употреба;
  • При индукцията дори няма загряване на стъклото, което елиминира загарянията на храна;
  • Спестяват време при почистване, тъй като е нужно едно движение за да се отървете от петната.

Изключително практични и съвременни решения, от които всяка домакина ще пожелае да се възползва. В крайна сметка не е необходимо да робувате на уредите, а те да ви служат ефективно в извършването на различни занимания и ангажименти в домакинската зона.

Видово разнообразие

стъклен плотЩо се отнася до това как и какъв стъклокерамичен плот да изберете е добре да се съсредоточите върху спецификата на кухнята ви. Безспорно става въпрос за създаването на много добра опция за лекота и бързина при извършването на конкретна работа, а това несъмнено би повлияло на крайното ви решение.

Разнообразието от предложения в търговската мрежа, на които можете да попаднете се отнасят най-вече до:

  • Избор на цвят на стъклокерамиката;
  • Размер на плота;
  • Брой на нагреваемите зони, които да използвате едновременно;
  • Начина на управление;
  • Опции за автоматичен избор на програми и други.

Със сигурност личните ви предпочитания са свързани и с това уреда да се почиства с лекота. За да спестите време и в това отношение до идеалната алтернатива в случая се оказва именно индукционния стъклокерамичен котлон, при който се нагрява само съда, но не и самия плот.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*