Оценяваме ли важността на качествения плуг за земеделието?

обръщателен плуг

При обработката на земеделската земя вече има много машини, които ефективно заместват ръчния труд. Тъй като всичко е механизирано, производителите трябва да изберат подходящи уреди, които да им помогнат в работата. Днес ви представяме mass.bg/плугове, защото са едни от най-добрите, качествено изработени и функционални артикули. Това е най-важната приставка за култиватора и задължително трябва да изберете качествен модел. Най-добре е това да бъде артикул от известна марка, която ви гарантира дълга и безпроблемна експлоатация.

Какво е важно да знаем за плуговете?

Без този тип прикачен инвентар няма как да обработите почвата и да я подготвите за засяване на новите култури. Фермерите винаги са използвали плугове през годините, но днес те са доста по-функционални и издръжливи. Изработват се от надеждни материали, които ви гарантират здравина и устойчивост. Когато избирате нещо подобно е наложително да го синхронизирате с вида на трактора, към който ще бъде прикачен.плуг

Съобразете се с ширината му и работния капацитет, спрямо размера на земеделската земя, която ще обработвате. Днес добрите фирми предлагат много голям асортимент от машини, които са специализирани и функционални. В каталога на Mass.bg ще намерите навесно-обръщателни плугове, полу-навесни, конвенционални, олекотени, с хидравлична защита, с пружинна защита и други.

Лесно ли е да изберем подходящия плуг?

Покупката на нещо толкова важно за вашата работа със сигурност не трябва да бъде прибързана. Отелете време да научите подробности за различните модели, свържете се с консултант онлайн и задайте въпросите, които ви интересуват. Днес ще ви предложим няколко съвета за това как да откриете точния за вас плуг:

  • мощността на трактора – много важно условие да останете доволни от покупката и селскостопанската техника да работи безотказно и икономично;
  • вземете под внимание обработваемата площ – тракторът и прикачният инвентар трябва да могат да свършат за максимално кратко време достатъчно много работа и почвата да се подготви по най-добрият начин. Поръчайте по-голям модел, ако разполагате с мощен трактор и ще обработвате голяма площ;
  • да има защитни механизми – модели снабдени с механизми срещу претоварване. Изборът на защита зависи от вида на почвата, която ще обработвате.

Важно е да използвате плуга правилно с подходящата скорост, защото в противен случай частите му ще се изнасят неравномерно. Скоростта не трябва да бъде висока и така ще можете по-дълго да се възползвате от множество предимства на уредите. Ако желаете да го използвате на по-висока скорост, той може да бъде настроен и ще работи добре и равномерно, но в този случай разходите ви за гориво на трактора ще нараснат.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*