Удобна ли е кръглата маса за трапезарията

маса

Всеки иска, когато седне в трапезарията за да се храни със семейството си или с гости, да се чувства максимално удобно на масата. Освен, че тази мебел трябва да ни бъде  комфортна, също така трябва да се вписва в цялостния стил на жилището ни. Например една кръгла маса добре би паснала на по-малък апартамент. Ако си мислите, че изборът е много лесен, то най-вероятно още не ви се е налагало да го правите. Има различни фактори, които трябва да вземете под внимание, когато започнете да разглеждате предлаганите модели.

Наистина ли е функционална кръглата трапезна маса

Това е любимият вариант на собствениците на минималистични апартаменти. Тази форма, позволява всички да бъдат настанени удобно и в същото време не краде от общото пространство на стаята. Кръглият модел маси, нямат остри ъгли в които да се удряте. Друг много голям бонус е свободното място под самата маса, където свободно могат да се разположат повече крака.Трапезна маса

Размери на местата при кръглите маси:

  • Кръгла маса с 90 сантиметра диаметър на плота, препоръчителна за четири човека;
  • Кръгла маса с 120 сантиметра диаметър с крака – шест места за сядане;
  • Кръгла маса с 150 см диаметър с колонна основа, шест места за сядане;
  • Кръгла маса със 180 см диаметър с колонна основа или крака за осем човека.

В магазин Венус, ще откриете чудесни маси в тази форма с най-различни размери и изработка. Ако изберете по-голям размер кръгла маса, добре е да помислите за допълнителен въртящ се плот в центъра. Въпреки, че тази форма пести най-много място, колкото по-голяма е тя толкова по-трудно се достига до нейния център. Като алтернативно решение, бихте могли да поставите в центъра и саксия с цвете или ваза. Материалът от който е изработена може да бъде както дърво така и стъкло. Изборът ви ще зависи, от интериорния дизайн на вашата трапезария.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*