Пластмасов шкаф за баня – правилна ли е тази формулировка

шкаф

Когато си избираме шкафче за банята много от консултантите в магазините ни съветват да си изберем модел, изработен от ПВЦ материал. Повечето клиенти свързват пвц-то с пластмасата и си представят н толкова естетичен пластмасов шкаф за баня, който някак би загрозил обновения интериор на санитарната зона. Но това, което ще изясним днес е, че клиента е леко дезинформиран по отношение на ПВЦ и пластмасовите шкафове за баня. Реално това, което се предлага на пазара са мебели, които имат защитен слой, който не позволява на влагата да прониква в дървесината и да я уврежда. Така, че не е много правилно пвц шкафовете да бъдат формулирани като пластмасови.

Как се разпознава влагоустойчивия шкаф

За да ви служи по-дълго време един шкаф трябва да бъде оптимално здрав. Както стана ясно банята е подложена на високо ниво на влага, което идва да покаже, че мебелите, които ще се позиционират тук трябва да бъдат много добре защитени. За да сте сигурни, че мебелите имат ПВ слой обърнете внимание на следното:PVC шкаф за баня

  • Липса на допълнително залепени лайсни

Самите елементи изглеждат като отлети т.е. няма сглобки, от които да може да прониква влагата;

  • Огледална гладкост

В такива шкафове спокойно можете да се огледате, тъй като горния защитен слой има огледален ефект. На практика то е почти неразрушим и водата буквално се плъзга по него без да се задържа или прониква във вътрешността на самата мебел;

  • Максимално твърди

Доста различна е структурата на материала на тези шкафове, тъй като те са реално толкова твърди колкото и пластмасата. За разлика от дървесината, която се отличава с типичната си мекота то тук твърдостта е фактор, който също гарантира влагоустойчивост и дълголетно експлоатиране.

Шкафа предоставя повече удобство в банята, но когато си избирате такива мебели ви препоръчваме да си изберете такива, които са предназначени за влажни зони, което ще гарантира покритие с пвц слой, който да защити обзавеждането.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*